loader image

Chronisch Zorg Net

Binnen FleGel werken we samen met een aantal landelijke partners waaronder Stichting Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet). Dit  is hét landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen (NCD’s). Binnen dit open netwerk met landelijke dekking staat kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel. Chronisch ZorgNet therapeuten onderscheiden zich dan ook op dit gebied. Alle aangesloten therapeuten handelen evidence-based die relevant is voor de behandeling van patiënten met NCD’s, zoals scholing op het gebied van leefstijlbegeleiding of rookstopcoaching.

 

Binnen FleGel zijn we actief binnen het netwerk met Claudicatio klachten. Claudicatio intermittens is een uitingsvorm van perifeer arterieel vaatlijden. Patiënten met Claudicatio ervaren pijn of kramp in de kuit,bil ,of bovenbeenspieren tijdens het lopen. Deze pijn is het gevolg van ischemie (te kort aan zuurstof) in de betreffende spieren. In de volksmond beter bekend als “etalagebenen”.
Uit onderzoek blijkt dat  looptherapie effectief is.
Het FleGel netwerk omvat multidisciplinaire teams van vaatchirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten, welke volgens een vastgesteld protocol werken.
De aangesloten fysiotherapeuten werken volgens een vastgesteld protocol. De looptraining vindt plaats op een loopband in een oefenzaal. Ook na de behandelingen krijgt u een begeleiding op leefstijl indien gewenst

Aangesloten hulpverleners