loader image

Onco In Balans

‘Herstel en Balans’ wordt opgevolgd door ‘Onco in Balans’

Nieuw multidisciplinair revalidatieprogramma voor (ex-)kanker patiënten

Er zijn steeds meer mensen die te maken krijgen met kanker. Zowel als patiënt als in de familie- en vriendenkring maar ook bijvoorbeeld collega’s. De gevolgen van kanker en de behandelingen ervan zijn ingrijpend. Tijdens en na de behandeling kunnen patiënten last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen. Dit kan het dagelijks functioneren zoals bijvoorbeeld werken, sporten of het doen van uw dagelijkse boodschappen beperken.

Vanaf januari 2016 is het oncologie revalidatie programma Herstel en Balans gestopt. In de regio Noord West Veluwe en Zeewolde heeft de multidisciplinaire zorggroep FleGel daarom een nieuw initiatief ontwikkeld op het gebied van oncologie nazorg namelijk ‘Onco in Balans’.

Door FleGel praktijken in Harderwijk, Hierden, Ermelo, Nunspeet, Garderen en Putten en Zeewolde is een hoogstaand zorgplan ontwikkeld om mensen tijdens en na kanker te helpen revalideren. Binnen dit FleGel netwerk zijn Master Oncologie Fysiotherapeuten als care managers actief. Daarnaast waarborgen specifiek in de oncologie revalidatiewetenschappen opgeleide fysiotherapeuten, oedeemfysiotherapeuten, diëtisten en ergotherapeuten dit zorgplan. Aldus voorziet het FleGel netwerk hiermee in een voor de patiënt op maat gemaakt zorgplan om zodoende mensen optimaal te kunnen begeleiden na de diagnose kanker.

Therapeuten binnen het FlegGel netwerk ronden een opleiding oncologie revalidatiewetenschappen aan de Berekuyl academy/ Vrije Universiteit Brussel af. Zij zijn zeer gedreven om te starten met dit revalidatie project. Voor meer informatie ga naar www.oncoinbalans.nl

https://usercontent.one/wp/flegelnet.nl/wp-content/uploads/2018/01/oncoinbalans-400x480.jpg?media=1697448414