loader image

Schouderklachten

Schouderklachten.

In de fysiotherapie praktijk zijn schouderklachten veel voorkomend. Vaak belemmeren deze de dagelijkse activiteiten als sport en werk. Om zo snel mogelijk te kunnen herstellen, en dit vaak ook voor een groot deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede programma’s. De programma’s zijn bedoeld voor verschillende vormen van schouderklachten:

  • Post operatieve revalidatie
  • Instabiliteitsklachten
  • Schouderluxatie
  • Impingementklachten (inklemming)
De behandeling.

U werkt onder begeleiding van de therapeut 1 of meerdere keren per week aan het herstel van uw klacht. De behandeling wordt middels meetresultaten individueel voor u gemaakt. De behandeling kent een goede opbouw en op de juiste momenten is er terugkoppeling naar orthopeed/huisarts. In het traject zijn meerdere meetmomenten om de vorderingen van uw herstel te bekijken. Gaat het herstel niet naar wens dan kan er direct contact gelegd worden met orthopeed/huisarts.

Verwijzing en vergoeding

U kunt door uw huisarts of specialist doorverwezen worden, maar ook direct bij ons een afspraak maken.

Voor het maken van een afspraak kunt u op aangesloten praktijken de praktijk bij u in de buurt vinden.

De behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw verzekering en polisvoorwaarde. Bij “Topzorg” praktijken krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoedt. Check dit voor u een afspraak maakt met de fysiotherapeut en voorkom onverwachte rekeningen.

https://flegelnet.nl/wp-content/uploads/2018/01/schouderklachten-fysio-1-343x343.jpg
Programma

Het traject start met een begeleid beweegprogramma onder leiding van een fysiotherapeut. Met de diëtiste bespreekt u uw eetpatroon en wat daarin veranderd kan worden.
Ondertussen gaat u door met het doel om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten.

Een jaar lang begeleiding

Gedurende twaalf maanden krijgt u begeleiding en ondersteuning bij het uitvoeren van uw persoonlijk plan.

Tussentijds zal de fysiotherapeut of diëtist de voortgang met een meting volgen en als het nodig is uw plan aanpassen.

Het doel is dat u gedurende dit traject leert uw aangepaste leefstijl zelf te onderhouden.

Elke deelnemers ontvangt tegen een  eigen bijdrage een digitale stappenteller (Garmin Vivofit) en kan gebruik maken van een (digitaal) leefstijl dagboek. Een stappenteller maakt u bewust van hoe actief u werkelijk bent op een dag.

Gaat het niet naar wens of zijn er complicaties dan kan er direct contact gelegd worden met uw medisch specialist

Samenwerking ziekenhuis Sint Jansdal.

Ziekenhuis Sint Jansdal in Hardewijk, de huisartsen zorggroep Medicamus en paramedische zorggroep FleGel zijn een samenwerking aangegaan voor het OSAS leefstijl programma..
Dit betekent dat u in uw eigen woonplaats een leefstijl programma kunt volgen.
De bij “FleGeL” aangesloten praktijken handelen volgens dezelfde methode. Het is  dan voor patiënt, arts en behandelend en begeleidend therapeut duidelijk en inzichtelijk wat er gedaan wordt en hoelang het gaat duren.

Verwijzing en vergoeding

U wordt door de medisch specialist doorverwezen naar uw huisarts of praktijk ondersteuner. Deze verwijst u door naar een bij FleGel aangesloten fysiotherapie praktijk.

Voor het maken van een afspraak kunt u op aangesloten praktijken de praktijk bij u in de buurt vinden of vraag het overzicht van de praktijken bij uw OSAS verpleegkundige.

De vergoeding van het traject is afhankelijk van uw zorgverzekering.
Tijdens de intake kunnen wij u exact laten weten welke kosten door de verzekering wordt betaald en wat uw eventuele eigen bijdrage is.